O školi

Počeci pučke škole u Donjoj Stubici sežu u 1845. godinu kad se počela graditi prva školska zgrada dovršena 1847. To znači da Osnovna škola Donja Stubica ima više od 170 godina tradicije.

Nastava u današnjoj školskoj zgradi je započela 1957. godine. Kroz te godine mnogo se toga izmijenilo, ali škola je kao i nekad ostala središte kulturnih zbivanja.

Donja Stubica je oduvijek bila važno mjesto u Hrvatskom zagorju, bila je središte kotara, dugo je bila sjedište velike općine koja je obuhvaćala mnoga mjesta, a danas je grad. Iako je bilo pokušaja da se u donjoj Stubici osnuje srednja škola, osnovna škola je ostala jedina obrazovna institucija u Donjoj Stubici.

Današnja Osnovna škola Donja Stubica nalazi se u Krapinsko-zagorskoj županiji i sa svojih četiristotinjak učenika u 23 razredna odjela spada u veće škole naše županije. Pored matične škole tu su i Područna škola Lepa Ves i Područna škola Vučak.

Škola je smještena u suvremeno uređenoj školskoj zgradi koja svojom opremljenošću i programima nudi odlične uvjete za odgoj i obrazovanje učenika. Od 2000. godine ravnateljica škole je prof. Sonja Martinek.

Škola je poznata pro brojnim projektima kojima nastoji čuvati i njegovati kulturnu tradiciju Hrvatskog zagorja i Stubičkog kraja. Mali rječnik kajkavskoga govora stubičkoga kraja samo je dio tog rada.

Naša škola